POSEM-HI IMAGINACIÓ

----------------------------------------------------------------

Obrim aquest espai amb la intenció de treballar aspectes de raonament matemàtic a partir de problemes no habituals a les nostre classes de mates i participar activament en la seva organització.

Cada mes us proposarem un problema. Heu d'enviar les vostres argumentacions i solucions. Nosaltres us contestarem diem si la vostra resposta és correcta.
Les deu primeres respostes correctes tenen dret a proposar un nou problema a resoldre. Nosaltres decidirem si és convenient o no la seva publicació i l'ordre en que apareixerà.

Cada alumne tindrà un ranquing en que constarà quants problemes ha resolt i quants ha proposat. Cada mes tornarem a començar el joc partint d'un problema inicial. Portarem el ranquing per mesos i acumularem els resultats. Hi haurà un guanyador per total de problemes resolts i un per total de problemes proposats.

De tant en tant, hi penjarem també una activitat que haureu de fer a casa i exposar després a la classe.

ÀNIM!!!

----------------------------------------------------------------





diumenge, 27 de gener del 2008

Primer problema del mes


UNA PESADA IMPOSSIBLE
Tenim una balança de plats i un total de cinc peses de 3, 6, 8, 12 i 16 grams.
Encara que no tenim peses que sumin 7 grams, amb la balança podem pesar objectes de 7 grams posant a un plat l'objecte i la pesa de 8 i a l'altre les peses de 3 i 12 grams.
Amb aquest joc es poden pesar quantitats entre 1 i 33 grams (amb les dues quantitats incloses) exceptuant una sola quantitat.
Saps dir quin pes no podrem pesar?